Ugrás a fő tartalomra

Csak egy nyár (bevezető)

Ezerkilencszáznyolcvan… annyira nem is lényeges mennyit írtunk. A hőmérő higanyszála eszeveszett tempóban kúszott felfelé, pedig még csak reggel hét felé járt az óra mutatója.  A Nap sugarainak egy felhő sem állta útját, de ez talán senkit nem zavart, esetleg csak azt a rövidlátó csigát, aki ösvénynek nézte a háromsávos utat és az életérért küzdött a forrósodó aszfalton.


A kapaszkodósávban egy egérkamion ( Polski Fiat 126, utánfutóval) dübörgött felfelé. Tökéletesen sminkelt, fiatal nő kapaszkodott a kormányába és lengyelül ordítva próbált valami énekszerűt kihozni magából, az Unitra magnó motorhangot épphogy túlcimpogó zenéjére. Elgondolkodtató, hogy miért fordított annyi időt a hibátlan megjelenésre, mivel a „lengyel” piacon - ahol majd az egész napját tölteni fogja - nem sok partiképes férfi fordult meg, de hát ki tudja, talán éppen arra jár egy gazdag, magányos zöldséges. Hosszú, fekete szempillái alól érdeklődve figyelte a mellette erőlködő, illatos füstcsíkot okádó, kombi Trabantot és kissé lejjebb nyomta a gázpedált a feléledő versenyszellem nevében. Az NDK csodában feszítő fickó annyira vicsorgott a nagy előzésben, hogy félő volt, "vasfogai" kipattannak a helyükről. Előtte a motor bádogbögrét bekapott állványos köszörűként üvöltött, viszont mögötte a motoros kapa - amit nagyvonalú nemtörődömséggel, rögzítés nélkül szállított - csak csendesen, de annál veszélyesebben bólogatott. Hirtelen, a semmiből feltűnve (vagyis senki nem nézett a visszapillantó tükörbe) elszáguldott mellettük egy piros Zsiguli. Valószínűtlennek tűnt, hogy egy keleti járgány ilyen tempóban hódítsa meg a gödöllői partot, de mégis megtörtént. A "papírjaguár" vezetője kidülledt szemmel bámult a gyorsan távolodó autó után, míg az el nem tűnt a domb tetején, majd lassan becsukta a száját.  
- Most azt hiszi a takony, hogy menő a szaros Ladájával. - mondta, majd visszasorolt a Kispolák mögé és szocialista tempóban, testvérként másztak tovább a meredélyen felfelé. 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kender szelídítés

Hogy ne zuhanjak meg, a műhelyben mindig szól a rádió, de nincsen internetes, téma specifikus adó, így azt kell hallgatnom ami jön a földön. Nem alkotnék kritikát róluk, nehogy megsértődjön valaki. Elég annyi, hogy nagy részben dög unalom, viszont a hírszerkesztőkön remekül szórakozok. Néha egy értelmes mondat megszerkesztése is kihívás elé állítja őket, de a szinonima fogalmát sem ismeri mindegyik. Én sem vagyok tökéletes, de nem is kapok ilyesmiért fizetést. Mai hír: Vadkender termesztőre csapott le a rendőrség. Az illető 60 tő kendert nevelt az udvarán. A TEK tetten érte a férfit.

Spóroljon SodaStream-mel!

Bizonyára sokunk fejében megfogant a gondolat - hallgatva a reklámokra - hogy veszünk egy saját szódagépet, így alapítva konyhánkban üdítőgyárat. (Mint ahogy a reklám mondja) Meg is vettem, le is regisztráltam magam a SodaStream-nél a nagy nyeremény reményében (amit a reklámban hirdettek) Jönnek is folyamatosan a hírlevelek. A kedvencem az, amikor felteszik a kérdést: "Kiszámolta már ön, hogy mennyit spórol a SodaStream-mel?" Sajnos kiszámoltam... Nos egy cserepatron 2800 forint. Ebből talán 70 liter szóda lesz (talán, mert nem húzogatok strigulát, a reklám 80-at mond, bár van ahol 60-70 litert) így jön ki a 40 forint/liter víz nélkül. Per pillanat a Lidl-ben 1,5 liter saját márkás víz 55 forint. (37 forint/liter) Egy SodaStream narancs szörp émelyítő édesítőszerrel 1500 forint. Ebből 12 liter üdítő készíthető (ahogy a reklám állítja) Tehát a liter ár 125 forint. Ehhez ha hozzáadjuk a 40 forintos buborékot, lesz 165 forint egy liter ízesített víz, amely összegben nincs

Samsung UE40F6320 televízió teszt

Hát, képes vagyok kezdeni egy blogot, mert annyira bosszantott, hogy egy remek ajánlatnak tűnő televízióról nem találtam csak minimális információt, amik ráadásul csak a gyári adatok kellemes tálalásának tűntek, sőt azok is voltak. Tehát az alapadatokat mindenki lecsipegetheti a Samsung oldaláról, bár amikor én néztem, még csak képek sem voltak feltöltve a készülékről, a kezelési útmutató meg most már tucattermék, ami sok más készülékhez is jó, így az ember csak pislog, és nem érti mi vonatkozik az érintett típusra. Szóval a készülékről azért emitt-amott lehet informális képet találni, ezért én most nem is foglalkoztam ezzel a kérdéssel, csak olyan képeket készítettem, amik engem is váratlanul értek. Akkor a lényeg: A tv 3D-és de ez engem nem hozott lázba, talán azért, mert már van a fejemen egy szemüveg, így kettővel igen bután nézek ki. Sokkal inkább lázba hozott... Ez hülyeség. Nem hozott lázba, hanem ezen árkör kínálatában nem szerepelt olyan készülék, ami 3D nélkül adott volna